Aktiviteter/ Activities

Aktiviteter/ activities

Här hittar ni information om olika hundaktiviteter inom kenneln som genomförs under året. Alla våra valpköpare är hjärtligt välkomna att kontakta mig för mer information om ni är intresserade av att delta på någon inplanerad aktivitet. Se kommande aktiviteter i planeringen nedan.


Here you´ll find information about different activities at our kennel.  Contact me if you are interested to come along. Look at activities below for upcoming events.  

Uppdaterad 2019-11-23


Vi planerar ett "Lusse-tramp" den 14 december. Tanken är att vi träffas, går en gemensam lapphundspromenad och grillar lite korv ihop.  


Vi har en del inplanerade aktiviteter på gång under kommande år, när allt är spikat kommer detaljerad information. Tanken är att vi kommer hålla vallningsläger, samt kennelläger med inriktning på lydnad samt nosarbete (Nosework och viltspår). Vi har även en del utställningar inplanerade och ser gärna att valpköpare hänger på. Planerar även för en föreläsning inför höst 2020. 


Vårens kennelläger i samverkan med kennel Lihkku kommer hållas helgen 25-26 april 2020. Läs mer under kennelträffar


Besök gärna vår hemsida återkommande för att se vad som är nytt kring ex. kommande aktiviteter. Tveka inte att höra av er om ni vill ha mer information om planerade aktiviteter eller ev. kostnader kring dessa.

Viltspår

Viltspår är otroligt roligt att utöva för både hund och förare. Hunden får dessutom arbeta både fysiskt och mentalt med hela kroppen. Vid viltspårsprov testas hundens förmåga att självständigt klara av och spåra ett blodat spår för att slutligen nå fram till målet, en klöv som kan vara av råddjur, älg eller viltsvin.

Vallning

Lapphundsraserna är kroppsvallande hundar och arbetar genom att kontrollera flocken med hela sitt kroppsspråk, pendlande rörelser, och driver den tillsammans med sin förare åt det håll man önskar. På vilket sätt hunden vallar beror på vilket djur de vallar, exempelvis får, ren eller kor.  


Kennelträffar

Vi vill gärna följa våra valpar även i vuxen ålder för att utvärdera vår uppfödning. Därför försöker vi med jämna mellanrum att anordna kennelträffar för att återse er valpköpare och era hundar. Givetvis är ni välkomna att besöka oss även vid andra tillfällen,, eller kontakta oss om ni har några frågor. Mer information om kommande träffar hittar ni på sidan kennelträffar.

Staalon Elohopea och Magiica´s Ravna undersöker ett viltsvinsskinn
Magiica´s Riekko i fårhagen
Smarty´s Channel och Rödmossa Primadonna

Nosework

Vid nosework får hunden använda sitt luktsinne för att söka efter specifika dofter i olika miljöer. Genom att doften placeras på olika höjder och olika miljöer får hunden varierande svårighetsgrad och mental och fysisk aktiviering. En aktivitet som alla hundar och hundägare kan ägna sig åt, det enda som krävs är ett stort intresse för nosarbete.