Aktiviteter/ Activities

Aktiviteter/ activities

Här presenteras datum för aktiviteter där vi kommer att delta/ eller egna aktiviteter som kommer att genomföra på kenneln under året. Alla våra valpköpare är hjärtligt välkomna att kontakta mig för mer information om ni vill följa med på någon utställning eller aktivitet. Se aktivitetsplanering för kommande händelser.

 

Here you´ll find information about different activities at our kennel. Contact me if you are interested to come along. Look at activities for upcoming events.  

Viltspår

Viltspår är otroligt roligt att utöva för både hund och förare. Hunden får dessutom arbeta både fysiskt och mentalt med hela kroppen. Vid viltspårsprov testas hundens förmåga att självständigt klara av och spåra ett blodat spår för att slutligen nå fram till målet, en klöv som kan vara av råddjur, älg eller viltsvin.

Staalon Elohopea och Magiica´s Ravna undersöker ett viltsvinsskinn

Vallning

Lapphundsraserna är kroppsvallande hundar och arbetar genom att kontrollera flocken med hela sitt kroppsspråk, pendlande rörelser, och driver den tillsammans med sin förare åt det håll man önskar. På vilket sätt hunden vallar beror på vilket djur de vallar, exempelvis får, ren eller kor.  

 

Magiica´s Riekko i fårhagen

Kennelträffar

Vi vill gärna följa våra valpar även i vuxen ålder för att utvärdera vår uppfödning. Därför försöker vi med jämna mellanrum att anordna kennelträffar för att återse er valpköpare och era hundar. Givetvis är ni välkomna att besöka oss även vid andra tillfällen,, eller kontakta oss om ni har några frågor. Mer information om kommande träffar hittar ni på sidan kennelträffar.

Nosework

Vid nosework får hunden använda sitt luktsinne för att söka efter specifika dofter i olika miljöer. Genom att doften placeras på olika höjder och olika miljöer får hunden varierande svårighetsgrad och mental och fysisk aktiviering. En aktivitet som alla hundar och hundägare kan ägna sig åt, det enda som krävs är ett stort intresse för nosarbete.

Smarty´s Channel och Rödmossa Primadonna