Aktiviteter/ Activities

Aktiviteter/ activities

Här hittar ni information om olika hundaktiviteter inom kenneln som genomförs under året. Alla våra valpköpare är hjärtligt välkomna att kontakta mig för mer information om ni är intresserade av att delta på någon inplanerad aktivitet. Se kommande aktiviteter i planeringen nedan.


Here you´ll find information about different activities at our kennel.  Contact me if you are interested to come along. Look at activities below for upcoming events.  

Uppdaterad 2020-05-23


Kennellägret som skulle genomförts i samverkan med kennel Lihkku under våren ställdes in pga rådande pandemi och smittspridningsrisk. Covid-19 kommer att påverka oss alla på ett eller annat sätt under en längre tid framöver.


Aktivitetsplanering i kenneln är förnärvarande preliminär och kan ändras med kort varsel med hänsyn till ändrad riskbild.  

Den 2-3 maj hölls ett vallningsläger i mindre grupp för kennelns egna hundar och ett fåtal av er valpköpare. Nästa vallningsläger sker förhoppningsvis till senhösten.


Efter semesterperioden (aug-okt) planeras kennelläger med inriktning på nosarbete (1 dag). Aktiviteten är kostnadsfri, vi hjälps åt att lägga spår, NW gömmor etc. Eventuellt kommer en föreläsning att genomföras fram i nov/ dec.


Vi har i nuläget inga utställningar inplanerade, då SKK valt att ställa in samtliga utställningar i närtid. Vi återkommer när läget ser annorlunda ut och ser gärna då att ni valpköpare deltar med er hund för avelsutvärdering. Hör av er om ni vill följa med.


Besök gärna vår hemsida återkommande för att se vad som är nytt kring ex. kommande aktiviteter. Tveka inte att höra av er om ni vill ha mer information om planerade aktiviteter eller ev. kostnader kring dessa.


Tills vi hörs igen, var rädda om er!

Viltspår

Viltspår är otroligt roligt att utöva för både hund och förare. Hunden får dessutom arbeta både fysiskt och mentalt med hela kroppen. Vid viltspårsprov testas hundens förmåga att självständigt klara av och spåra ett blodat spår för att slutligen nå fram till målet, en klöv som kan vara av råddjur, älg eller viltsvin.

Vallning

Lapphundsraserna är kroppsvallande hundar och arbetar genom att kontrollera flocken med hela sitt kroppsspråk, pendlande rörelser, och driver den tillsammans med sin förare åt det håll man önskar. På vilket sätt hunden vallar beror på vilket djur de vallar, exempelvis får, ren eller kor.  


Kennelträffar

Vi vill gärna följa våra valpar även i vuxen ålder för att utvärdera vår uppfödning. Därför försöker vi med jämna mellanrum att anordna kennelträffar för att återse er valpköpare och era hundar. Givetvis är ni välkomna att besöka oss även vid andra tillfällen,, eller kontakta oss om ni har några frågor. Mer information om kommande träffar hittar ni på sidan kennelträffar.

Staalon Elohopea och Magiica´s Ravna undersöker ett viltsvinsskinn
Magiica´s Riekko i fårhagen
Smarty´s Channel och Rödmossa Primadonna

Nosework

Vid nosework får hunden använda sitt luktsinne för att söka efter specifika dofter i olika miljöer. Genom att doften placeras på olika höjder och olika miljöer får hunden varierande svårighetsgrad och mental och fysisk aktiviering. En aktivitet som alla hundar och hundägare kan ägna sig åt, det enda som krävs är ett stort intresse för nosarbete.