Viktig information

Uppdaterad 2021-05-06

Pågående pandemi, Covid-19, och dess smittspridningsrisk kommer att påverka oss alla på ett eller annat sätt under en lång tid framöver. Detta innebär att all aktivitetsplanering i kenneln är preliminär och kan komma att ändras med väldigt kort varsel med hänsyn till Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vad som meddelas av Svenska kennelklubben m.fl.  


Besök gärna vår hemsida återkommande för att se vad som är nytt kring ex. kommande aktiviteter. Tveka inte att kontakta oss om ni vill ha mer information om planerade aktiviteter eller ev. kostnader kring dessa.

Me training dogs on a steel stairs

Kennelträffar

Vi anordnar årligen 1-2 kennelträffar (vår/höst). Utöver detta samlas vi med hundvänner för att ta gemensamma promenader och träna ihop.


Vi håller även i tränings- eller vallningsläger där valpköpare kan delta till självkostnadspris. Vid dessa tillfällen hyrs ofta externa instruktörer in. Alla valpköpare är varmt välkomna att delta vid dessa aktiviteter. I mån av plats erbjuds övriga hundvänner möjlighet att delta.

Two dogs in workning

Viltspår

Viltspår är otroligt roligt att utöva för både hund och förare. Hunden får dessutom arbeta både fysiskt och mentalt med hela kroppen. Vid viltspårsprov testas hundens förmåga att självständigt klara av och spåra ett blodat spår för att slutligen nå fram till målet, en klöv som kan vara av råddjur, älg eller viltsvin.

A dog herding some sheep

Vallning

Lapphundsraserna är kroppsvallande hundar och arbetar genom att kontrollera flocken med hela sitt kroppsspråk, pendlande rörelser, och driver den tillsammans med sin förare åt det håll man önskar. På vilket sätt hunden vallar beror på vilket djur de vallar, exempelvis får, ren eller kor. 

Magiica´s Ravna with her price from Nosework

Nosework

Vid nosework får hunden använda sitt luktsinne för att söka efter specifika dofter i olika miljöer. Genom att doften placeras på olika höjder och olika miljöer får hunden varierande svårighetsgrad och mental och fysisk aktiviering. En aktivitet som alla hundar och hundägare kan ägna sig åt, det enda som krävs är ett stort intresse för nosarbete.