Magiicas Kennel

Vad är på gång?

Uppdaterad 2024-04-04

Kommande aktivitetsplanering i kenneln är preliminär och kan komma att ändras om behov uppstår. Planerade aktiviteter är i första hand avsedda för våra valpköpare. I mån av plats kan andra hundvänner anmäla intresse att delta. Beroende på typ av aktivitet kan dessa vara förknippade med kursavgifter. Var deltagare står för egenkostnad (kurs/mat/resa/boende). 


Plan år 2024;

  • Canicross - barmarksträning (utvalda tillfällen, se anslag i Facebookgrupp)
  • 6-7 april fårvallning - Inställt på grund av snöoväder! 
  • Lapp-nosen/kennelläger (vår), 27-28 april
  • 15-16 juni fårvallning
  • 7-8 sep fårvallning
  • Lapp-nosen/kennelläger (höst), 5-6 okt
  • Lusse-tramp, 8 dec


Besök gärna vår hemsida återkommande för att se vilka aktiviteter som är på gång. Dessa anslås även i vår slutna Facebookgrupp. Vi planerar utöver detta att delta på ett par utställningar och ser gärna att fler Magiica´s hundar visas upp för avelsutvärdering. Här hjälper vi gärna till med att visa er hund. Tveka inte att kontakta oss om ni vill ha mer information om respektive aktivitet.

Me training dogs on a steel stairs

Kennelträffar

Vi anordnar årligen 1-2 kennelträffar (vår/höst). Utöver detta samlas vi med hundvänner för att ta gemensamma promenader och träna ihop.


Vi håller även i tränings- eller vallningsläger där valpköpare kan delta till självkostnadspris. Vid dessa tillfällen hyrs ofta externa instruktörer in. Alla valpköpare är varmt välkomna att delta vid dessa aktiviteter. I mån av plats erbjuds övriga hundvänner möjlighet att delta.

Two dogs in workning

Viltspår

Viltspår är otroligt roligt att utöva för både hund och förare. Hunden får dessutom arbeta både fysiskt och mentalt med hela kroppen. Vid viltspårsprov testas hundens förmåga att självständigt klara av och spåra ett blodat spår för att slutligen nå fram till målet, en klöv som kan vara av råddjur, älg eller viltsvin.

A dog herding some sheep

Vallning

Lapphundsraserna är kroppsvallande hundar och arbetar genom att kontrollera flocken med hela sitt kroppsspråk, pendlande rörelser, och driver den tillsammans med sin förare åt det håll man önskar. På vilket sätt hunden vallar beror på vilket djur de vallar, exempelvis får, ren eller kor. 

Magiica´s Ravna with her price from Nosework

Nosework

Vid nosework får hunden använda sitt luktsinne för att söka efter specifika dofter i olika miljöer. Genom att doften placeras på olika höjder och olika miljöer får hunden varierande svårighetsgrad och mental och fysisk aktiviering. En aktivitet som alla hundar och hundägare kan ägna sig åt, det enda som krävs är ett stort intresse för nosarbete.